Twee Facebook pagina’s samenvoegen?

Het antwoord op een simpele vraag, is soms maar moeilijk te vinden. Zo bleek ook toen een goede vriend vroeg hoe zij haar twee, vrijwel identieke, zakelijke Facebook pagina’s kon samenvoegen tot één pagina. Een korte zoektocht op Google toonde aan dat er ontzettend veel mensen zoeken naar een oplossing waarbij de meest populaire Facebook pagina in ieder geval haar likes behoudt. Hoe dit werkt? Ik leg het je graag uit in deze korte blog. Let’s go!

Het begon ooit met die ene zakelijke Facebook pagina, je hebt er veel tijd in gestopt en toch redelijk wat likes verzamelt. Maar gaandeweg bleek de naam van jouw pagina niet meer te passen bij jouw onderneming waardoor je een tweede pagina bent gestart. Maar wat nu? Al die likes waarvoor je zo hard hebt gewerkt, het bereik van jouw pagina, is dat allemaal weg? Gelukkig niet! Volg mijn stappen en voor je het weet heb je nog maar één zakelijke Facebook pagina.

 

Stap 1. Bezoek de juiste link

Facebook kan een meester zijn in het verstoppen van haar informatie, op tal van blogs is over de tijd informatie geschreven over Facebook waarvan een hoop al te gedateerd is om nog te gebruiken. Wij gingen op onderzoek uit en voila: de juiste link vind je door hier te klikken. Alvorens je de Facebook pagina’s samenvoegen kan, krijg je eerst het onderstaande inlogscherm te zien. Facebook is gebrand op veiligheid, je kan hier dan ook nogmaals jouw reguliere wachtwoord voor Facebook invullen.

Inlogscherm voor het samenvoegen van twee Facebook pagina's

Stap 2. De samen te voegen Facebook pagina’s kiezen

Na het invoeren van jouw wachtwoord krijg je het onderstaande scherm te zien.

Kies de Facebook pagina's die je wilt samenvoegen

In ons geval heb ik twee fictieve Facebook pagina’s aan gemaakt: PRSocialblogt en PRSocial blogt maar vandaag even niet. Het maakt in dit scherm nog niet uit welke volgorde je kiest, je kunt je hier dus helemaal uitleven.

Screen Shot 2015-05-01 at 09.06.43

Je ziet dat ik hier beide pagina’s heb geselecteerd, ze hebben nog geen likes maar ach… je kan ook niet alles hebben. Klik nu op samenvoegen.

Niet alle Facebook pagina's kan je samenvoegen

Wat? Facebook, kom op! Mag ik deze Facebook pagina’s niet samenvoegen? Nee, want Facebook stelt natuurlijk wel bepaalde eisen aan de pagina’s die je wilt samenvoegen. In dit geval wijken de twee namen teveel van elkaar af en ziet Facebook dan ook geen reden om ze samen te voegen. Let dus op, je kan niet alle pagina’s samenvoegen! Welke wel en welke niet? Waar de grenzen precies liggen weet ik helaas niet, gelukkig kom je daar zelf snel genoeg achter.

Facebook pagina's samenvoegen deel 2

Gelukkig heb ik nog een back-up achter de hand, je ziet dat hier de naam van de pagina veel dichter bij de ander ligt.

Stap 3. Kies welke pagina je wilt behouden

Let op: we zijn bij de belangrijkste stap aangekomen. In het onderstaande scherm kies je namelijk van welke pagina je de likes en check-ins wilt behouden, de rest van de informatie zal bij één van de pagina’s helaas komen te vervallen. Denk dus goed na en maak jouw keuze.

Kies welke Facebook pagina je wilt behouden

Klik nu op behoud pagina en op naar de laatste stap!

Stap 4. Zakdoekjes en warme chocolademelk

Laat het tranendal beginnen, start met wuiven en pak de warme chocolademelk er maar bij… dit is het moment! We gaan nu officieel afscheid nemen van één van de pagina’s, exit en tot ziens!

Neem afscheid van jouw Facebook pagina

Wanneer je klikt op bevestigen is de scheiding definitief. Alhoewel, Facebook kan je nu de volgende drie opties geven:

 • Helder, de pagina’s mogen samengevoegd worden en we voeren dit direct uit
 • Mooi, het lijkt mogelijk te zijn maar we nemen onze bedenktijd
  • Je krijgt 14 dagen de wachttijd en een personeelslid van Facebook zal de situatie persoonlijk bekijken
 • Nee, de pagina’s kunnen niet worden samengevoegd
  • Dit was bij mij het geval, door de nieuwe pagina’s viel er namelijk vrij weinig samen te voegen

Mocht het niet gelukt zijn en je wilt toch de pagina’s samenvoegen dan kan je nog twee dingen doen:

 • Plaats een vraag op het Communityforum
  • Onze ervaring is hier alleen dat er vrij weinig wordt gereageerd (booeeeee)
 • Stuur een e-mail naar een Facebook medewerker (let op, alleen voor zakelijke gebruikers / pagina beheerders)
  • Via deze link is het mogelijk om contact op te nemen met een medewerker van Facebook. Ik denk oprecht dat dit één van de best bewaarde geheimen van Facebook is, ik heb hiervoor namelijk alle registers open moeten trekken, vier scheppen versleten en 3 liter koffie verbruikt. Maar het kan!

 

Mocht je er niet helemaal uitkomen? Stuur mij dan een berichtje via rdekruijf@prsocial.nl of stuur mij een tweet via @roydekruijf! Wil je tips voor het omgaan met klachten op jouw zakelijke pagina? Lees dan onze blog over dit hete hangijzer en wordt een specialist, je vindt hem hier.