Facebook voegt groepsgesprekken toe aan Messenger

Facebook Messenger logoNa de overname van Whatsapp door Facebook, was het nog gissen wat dit bedrijf met haar eigen Messenger app zal gaan doen. De app wordt echter nog steeds geüpdatet en ‘erft’ vandaag een functionaliteit van haar stiefzus, namelijk de groepsgesprekken. In deze blog leggen wij kort uit hoe ook jij hier gebruik van kan maken.

Een vereiste voor het gebruik is natuurlijk het hebben van de Facebook Messenger app, heb je deze nog niet? Download hem dan via de volgende links:

  • Voor de iOS versie van Facebook Messenger klik je hier
  • Voor de Android versie van Facebook Messenger klik je hier

Is de app geïnstalleerd op jouw telefoon? Dan kunnen we beginnen!

Stap 1.   Tabblad Groepen

Een, naar mijn mening, verbetering binnen Facebook Messenger is de tabblad ‘Groepen.’ Het is niet langer nodig om á la Whatsapp, de hele lijst van gesprekken te doorzoeken voor dat ene groepsgesprek. Klik op dit tabblad en het onderstaande scherm zal zich openen.

facebook messenger tabblad groepen
Dit wordt het thuis van jouw nieuw aan te maken groepen

Stap 2.   Maak een groep aan

Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken kan je nu op 1 van de 2 opties klikken in het tabblad groepen, kies voor ‘Nieuwe groep starten’ of ‘Maken’. Je zal straks zien dat de eerste optie komt te vervallen wanneer je een groep op dit tabblad ‘Vastzet/Pint’. (WAT, vastzettten? je leest het goed, deze optie komen wij later op terug). Klik nu op 1 van de opties en het volgende scherm zal zich openen.

Facebook Messenger Groep aanmaken
In dit tabblad maken we de groep aan in slechts een paar klikken.

Je hebt nu dezelfde opties als bij Whatsapp, geef de groep een naam, voeg een afbeelding toe en vergeet de groep natuurlijk niet te vullen met minimaal drie personen. Wat is een groep immers zonder deelnemers?

Stap 3   De groep gebruiken

Het gebruik van de groep zal zich vanzelf wijzen, zeker als je het stiefzusje Whatsapp al gewend bent. Onderin kan je berichten typen en een afbeelding versturen, maar bovenin bevinden zich overige opties (hetzij ietwat verstopt). Als je op het kleine I-symbool klikt ontvouwt zich een mooi menu (zie afbeelding). In dit menu kan je geluiden uitzetten, personen toevoegen of verwijderen, zelf de groep verlaten of de groepsfoto wijzigen.

Facebook Messenger groep gepint
Onze groep is nu ‘Vastgezet/Gepint’

Stap 4.   Een groep vastzetten of losmaken

Wanneer je nu terugkijkt naar het tabblad ‘Groepen’ dan zal je de zojuist aangemaakte groep terugzien, dit betekent dat de groep is vastgezet. Wanneer een groep actueel is, vaak wordt gebruikt of je later nog wil reageren dan is dit een mooie optie. Ben je de groep beu dan verlaat je hem, maar het kan ook zo zijn dat je binnen de groep wilt blijven maar deze niet meer in je snelle overzicht wilt zien. In dit geval klik je op de 3 horizontale stipjes in de rechterbovenhoek van de groepsfoto, je zal nu het volgende scherm te zien krijgen.

Facebook Messenger groep losmaken
Klik nu op groep losmaken en hij verdwijnt uit jouw overzicht.

Het enige dat je nu nog hoeft aan te klikken is ‘Groep losmaken,’ let wel: je bent nog niet uit de groep maar hebt hem laten verdwijnen uit jouw overzicht op dit tabblad.

Je bent nu klaar om Facebook Messenger met de nieuwe groepen functie te gebruiken, kom je er niet uit en heb je hulp nodig? Stuur ons dan een berichtje via Facebook of mail ons op info@prsocial.nl.

Relevante artikelen
+ Voorkom automatisch afspelen video’s Facebook buiten Wifi, lees meer
+ Eerste hulp bij spelverzoeken op Facebook, lees meer